Stervrouw

 

Dappere dodo werd ik vaak genoemd, altijd bezig en in de fleur en recht voor zijn raap.

Hard werken is mij geleerd en de uitdrukking een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil, waren voor mij een compliment.

Geen brug te ver, geen toren te hoog. Ik kan het aan en ik ga ervoor.

 

Tot dat de motor begon te sputteren, de kinderen waren nog klein en ik stond er alleen voor. Kop ervoor en even doorzetten werk vinden en zorgen dat de boel thuis weer draaide.

Een aantal jaren later haperde de motor weer. Weer een tijdje rust, een APK voor mijn innerlijke gestel en kijken waar ik heen wil. Waar ik heen wilde was altijd al duidelijk. Mensen helpen om blijer en vrolijker door het leven te gaan, het leven is met een lach en een traan en het is bedoeld om te genieten van je aanwezigheid met al zijn ups en downs.

Dat het leven af en toe met emoties gepaard gaat van boosheid tot diep verdriet, ik snap dat als geen ander en in de coaching gaat de weg altijd naar een lichter en luchtiger pad wat bij hen past.

 

Ik heb veel opleidingen gedaan in coaching en ondersteuning van supervisie tot NLP en enneagrammen, Familieopstelling.,mediation tot provocatief coachen. En plichtgetrouw als ik was, deed ik dan zoals het moest van de meester of juf. Als je a zegt moet je het ook doen.

Tot ik een opleiding ging doen die niet alleen de theorie uitlegde maar ook door praktische  oefeningen dicht bij jezelf komen. De stof doorleven en bij mijn eigen echte kern uitkomen.

Oeps dat was erg confronterend. Was ik toch niet die lachende vrouw? Was ik toch eigenlijk ook een product van mijn opvoeding en omgeving?

 

Wie ben ik echt.

Die vrijbuiter (die dodo) dat klopt wel, de rechtstreekse raker klopte ook,echter het hartsverlangen was dat ik ook lief gevonden wilde worden,, de pleaser ik was het ook.

Verander de wereld en begin bij jezelf , dus als ik iemand lief mocht gaan vinden dan was het wel mijzelf.

Deze zoektocht heeft me veel gebracht en in deze zoektocht zijn veel vrouwen beland.

 

* Wat neem je mee uit het verleden?

* Hoe geef je dingen een plaats?

* Hoe maak je, jezelf onzichtbaar voor een ander zodat ze jou niet kunnen raken en blesseren.

Al die zaken hebben te maken met eigenbeeld en eigenwaarde en die zijn gegroeid vanuit omstandigheden en belevenissen.

 

In gesprekken komen jouw eigen thema's naar voren, soms heb je er last van of soms denk je dat, dat is wie jij bent. Meestal zit het in een andere hoek dan je zelf hebt "bedacht" en ligt de oplossing eigenlijk zo voor je voeten.

Ik hanteer NLP technieken, opstellingen en kan energetische behandelingen geven.

Het mooie is dat je al na één keer de dingen anders ziet, doordat ik je op speelse manier kan spiegelen, hierdoor kun je om jezelf lachen. Kortom het leven lacht je weer toe.